Heraklion

0

Heraklion är huvudstaden på ön Kreta och även Greklands fjärde största stad. Hit reser årligen tusentals turister för att njuta av den avslappnade miljön med vidsträckta sandstränder och en pittoresk stadskärna. Här råder det medelhavsklimat som betyder solsäkra sommarmånader med temperaturer som kan uppgå till mer än 30 grader och under vår och höst är det behagligt ljummet med några regndagar varje månad. En och annan höststorm kan dra in över ön.

Heraklion bjuder på många härliga shoppingupplevelser och staden är även välbesökt av shoppingsugna turister som bor på andra badorter på ön. Inne i staden trängs många av de välkända klädbutikerna men det går även att hitta ett utbud av grekiskt hantverk. Matprodukter är trevligt att handla och här kan man hitta goda oliver i vackra förpackningar och ett stort utbud av landets goda olivolja.
Precis som i många andra städer finns här en bred prisbild när det gäller att hitta boende under sin semestervistelse. Här finns både ”billigt och bra” och ”dyrt och exklusivt” och allt däremellan. Ju dyrare, desto bättre service, och här hittar man även hotell med det välkända all inclusive-konceptet.

Några av de flitigast besökta sevärdheterna i Heraklion är tre museer, nämligen det arkeologiska, historiska och naturhistoriska museet. Besökare som vill lära sig mer om Greklands historia och i synnerhet Kretas, ges fantastiska möjligheter till detta genom att besöka något av dessa museer, eller alla tre så klart. Strosa omkring i staden, och runt torget plateia venizelou finns ett rikt utbud av caféer och restauranger.
Besökare som vill komma ut från storstadslivet i Heraklion har bra kommunikationsmöjligheter för möjlighet att ta sig runt till någon av de andra mindre städerna på ön eller göra utflykter och upptäcka Kretas natur. Många båtutflykter avgår dagligen får hamnen och här kan man beskåda Kreta från kustsidan. Det vackra turkosblå vattnet inbjuder till både bad, fiske och snorkling.

Kvällslivet i Heraklion påminner om många andra grekiska städers nattliga utbud. De trevliga restaurangerna erbjuder sina gäster läckra rätter med nyfångad fisk och skaldjur. Även härliga sallader gjorda på grekisk fetaost är vanligt förekommande på många av restaurangernas menyer. Efter avslutad måltid kan du fortsätta till någon av stadens barer eller nattklubbar. Det är också härligt att ta en kvällspromenad genom Heraklion och känna de varma medelhavsvindarna som sveper in över ön.

Semesterlivet i Heraklion blir aldrig långtråkigt, här finns allt man kan önska sig för en lyckad semester; bad, shopping, nöje, sporter, trevliga utflyktsmål och fantastiskt god mat.
Trevlig vistelse!

Share.

Leave A Reply