Kreta

0

Den grekiska övärlden består av oändligt många öar och Kreta är en av de mest kända öarna. Kreta har länge varit ett attraktivt resmål för oss i Skandinavien och under turistsäsongen april – oktober reser tusentals turister hit för att sola, bada och njuta av den härliga atmosfären. På Kreta ligger sevärdheterna tätt och kustremsan är kantad av många små pittoreska byar och städer. Den väl utbyggda kollektivtrafiken gör det enkelt för dig att ta dig runt på ön. Bussarna avgår frekvent mellan de olika städerna och byarna. Gillar du att ta dig runt på egen hand finns det många biluthyrningsföretag på ön som även hyr ut motorcyklar. Juli och augusti är de varmaste månaderna på Kreta. Då ligger temperaturen på ungefär 30 grader och det turkosblå vattnet är omkring 25 grader varmt. Alla som reser till Kreta under sommarperioderna är nästan alltid garanterade fint väder men under våren och hösten kan det förekomma några enstaka regnskurar.

Hotellutbudet på Kreta är väldigt stort och det finns en stor variation mellan både prisklasser och standard. De populära all inclusive-hotellen finns självklart representerade och här är det total avslappning som gäller. Andra hotell erbjuder sina gäster hel- respektive halvpension, enbart frukost eller självhushåll. Det går att skräddarsy sin hotellvistelse precis som man vill ha den.

De långa stränderna inbjuder till sköna lata dagar för alla åldrar. Ta chansen att se dig om i den grekiska övärlden med någon av de båtutflykter som dagligen anordnas från någon av de många hamnarna. Vill du inte hoppa i och snorkla kan du titta på sjölivet genom glasbottenbåtar. Efter en lång dag på stranden eller efter en intressant utflykt kan det vara skönt att bli ompysslad. Kreta har ett stort utbud av förstklassiga spa-hotell och wellness-anläggningar. Här kan du få välgörande massagebehandlingar, lerinpackningar, rofyllda bad och mycket mer. Många hotell har ett brett utbud av sportaktiviteter som hotellets gäster får nyttja, ibland mot en avgift. Ta chansen och kom i form på din semester och varva avslappnat strandliv med ett härligt aerobicspass, vattengymnastik eller en tennismatch.

Kretas nattliv har allt man kan önska sig. Det stora utbudet av barer och nattklubbar representerar många musikstilar där alla generationer kan hitta ina favoritställen. På Kreta är fiskeindustrin ett stort nav för ön och följaktligen återspeglas detta på många av öns restauranger. Njut av havets läckerheter och den ljumma kvällen som sänker sig över ön. I morgon är en ny dag och Kreta är den ö som man kan göra nya upptäckter på varje dag.

Share.

Leave A Reply