Mykonos

0

Mitt i det Egeiska havet ligger den grekiska ön Mykonos. Hit har många turister kommit genom åren för att njuta av den underbara atmosfären, den vackra naturen och de underbara sandstränderna. Här infinner sig en känsla av lite lyx, vilket är mer påtagligt här än på de andra grekiska öarna.

Kustremsan runt hela ön är oerhört vacker och när du anländer till Mykonos kan du välja bland nästan 20 olika stränder. Vissa är anpassade efter familjeliv med små barn och andra stränder lämpar sig inte för barnfamiljer. De vidsträckta stränderna inbjuder till härligt lata dagar med mycket sol och värme. När du besöker ön under någon av sommarmånaderna är du i det närmaste garanterad en regnfri semester. Under vår och höst sjunker temperaturen och det kan ibland kännas lite blåsigt samt komma några regnskurar.

De lokala trafikförbindelserna på Mykonos är väl utbyggda och det går att resa med buss mellan de olika ständerna. Ön har ett par större bussterminaler med frekventa avgångar.
De många byarna och samhällena på denna grekiska ö kännetecknas av smala gränder med tätt intilliggande vitkalkade hus. Staket och portar är oftast målade i den blå ton som är karakteristiskt för Grekland, nämligen den som finns i landets flagga. Känslan av att spankulera omkring i dessa gränder ger en skön känsla av att befinna sig på en avslappnande semester. Här kan du även hitta många mindre butiker som säljer lokalproducerat hantverk i form av läder, silver, keramik och andra saker.

Trevliga restauranger hittar du över hela ön. Har du valt ett boende med halvpension ska du verkligen ta tillfället i akt att äta dina luncher på någon av de lokala restauranger som finns på varje ort. Många serverar läckra lunchsallader där fetaosten är ett givet inslag liksom goda och frodiga grönskar och de välsmakande kalamatioliverna.
Letar du efter ett bra boende på denna ö blir det inte svårt att hitta. Mykonos ha flera förnämliga hotell att välja bland och flera stycken femstjärniga hotell där gästerna verkligen kan njuta av god komfort och förstklassig service.

När kvällen sänker sig över Mykonos lyses marinorna upp av de hundratals båtar som ligger ankrade. Öns barer och nattklubbar vaknar till liv och den som vill roa sig under den grekiska natthimlens stjärnor har alla möjligheter i världen. Dansa till din favoritmusik på något av öns trendiga inneställen. Glöm inte ett restaurangbesök innan du beträder dansgolvet. Kanske känner du för en tallrik med härliga nyfångade skaldjur eller vill du prova en läcker lamm-souvlaki?
Valet är ditt och du kan vara säker på att Mykonos levererar! Trevlig semestervistelse!

Share.

Leave A Reply