Naxos

0

Naxos är namnet på den största ön i Egeiska havet men även namnet på en av städerna på samma ö. Alltså både ö och stad med samma namn. Denna ö har länge varit ett paradis för vindsurfingälskare. Det Egeiska havet inbjuder till härliga vågor vilket gör att många vindsurfare från jordens alla hörn strålar samman här för att bege sig ut i det turkosblå vattnet med sin bräda.

Naturen på Naxos kännetecknas av ett bergigt landskap som har tillräckligt bördiga odlingsmarker och som främst är avsett för potatisodling, citrus- och vindruvsodlingar. I det bergiga landskapet finns det stora tillgångar på marmor varför brytning av denna stenart är väldigt stor här. Besökare på ön kan fynda många fina marmorföremål att ta med sig hem som souvenirer.
Klimatet på denna ö är som klippt och skuret för det perfekta semestervädret. Sommartid är det varmt och regnfritt medan höst och vår är svalare och inte garanterat regnfritt.

För besökare som är historiskt intresserade är det många historiska lämningar som lockar. En av de största sevärdheterna på denna ö är Naxosporten. Stor, mäktig och värd att besöka.

Den vackra kustremsan runt ön består av en rad härliga ständer. En av stränderna heter Agia Anna och är mest känd för dess böljade sanddynor. Andra stränder saknar dessa sanddynor och är istället vidsträckta, finkorniga och vattnet är långgrunt vilket gör att små barn kan bada säkert här.

Det är inte bara vindsurfing som lockar besökare till stranden. Många andra vattensporter är väldigt populära och den som hellre vill ta det lugnt men känna på havets guppande vågor kan hoppa på någon av de många utflyktsbåtarna som dagligen avgår från flera av hamnarna på ön. Efter en dag på havets böljor är det skönt att varva ner och ta det lugnt innan kvällens middag. Många barer och caféer lockar med någonting gott att dricka och lite tilltugg. Slå dig ner, titta på folk och planera kvällens begivenheter.

På Naxos finns det en fantastisk anläggning som visar utomhusbio. Denna har under lång tid varit populär och är värd att vika en kväll åt. Utomhusbio i den grekiska sommarnatten som kanske till och med är stjärnklar blir svårslaget.
Njut även av öns goda mat. Många restauranger serverar fantastiskt läckra rätter från det grekiska köket. Är du osäker på vad du ska prova så är det bara att fråga serveringspersonalen som vänligt kan rekommendera dig något på den välkomponerade menyn.

Hotell i varje prisklass finns över hela Naxos och det går smidiga transporter från flygplasten till många ställen runt om på ön.

Trevlig vistelse!

Share.

Leave A Reply