Piraeus

0

Ett resmål som oftast kommer i skymundan för Aten är Piraeus. Denna stad har en av Medelhavets största hamnar och har under många år varit Atens hamnstad. På senare år har Piraeus vuxit samman med Aten men det går fortfarande att skönja var städerna avlöser varandra. Denna semesterort har många sevärdheter att besöka, både historiska och sportsliga. Greklands landslag i fotboll har sin arena hemmahörande i Piraeus och även det välkända fotbollslaget Olympiakos kommer från denna del. Närheten till Aten gör att du enkelt kan ta dig till många berömda utflyktsmål på kort tid. Välkända Parthenon på Akropolisklippan är ett måste för många besökare av Aten och Piraeus.

Hamnstadens myllrande liv och livliga båttrafik går inte att ta miste på. Från denna kustremsa går det många bra båtförbindelser till närliggande grekiska öar. Även om storstadslivet är påtagligt så finns det härliga stränder att besöka. Den långa sandstranden Pasalimani är perfekt för dig som reser med eller utan barn. Här är det heller inte långt till lunchrestauranger eller förfriskningar. Det gynnsamma vädret gör att sommarens semesterresa är perfekt att förlägga här. Även våren och den tidiga hösten är perfekt lämpade när du vill kombinera sol och storstadssemester.
Det stora hotellutbudet gör att här finns någonting för varje plånbok. Önskar du en lyxig semester är det enkelt att sätta guldkant på den genom att boka in dig på ett fyr- eller femstjärnigt hotell. Här kan du ta del av de många välgörande faciliteter som till exempel massage-, relax-avdelning och SPA-behandlingar.
Staden har ett rikt utbud av restauranger och barer och missa inte tillfället att beställa in några grekiska specialiteter. Den som känner för att prova det grekiska nattlivet har alla möjligheter att göra det i Piraeus. Många diskotek och nattklubbar har öppet till långt in på småtimmarna.

Ta dig gärna runt på egen hand med allmänna kommunikationsmedel. Föredrar du att hyra en bil kan du ta dig precis dit du vill på egen hand. Det går att ansluta till sightseeingturer och fråga bara i hotellets reception efter förslag på guidade bussturer. Det stora flertalet restauranger och butiker accepterar kredit- och kontokort med det kan vara bra att ha lite småpengar i fickan. Behöver du fylla på dina fickpengar finns det många uttagsautomater runt om i staden.

Njut av din semestervistelse på det grekiska fastlandet när du besöker Piraeus. Resmålet passar perfekt för en romantisk weekend, en aktiv familjesemester eller för strövtåg på egen hand.

Share.

Leave A Reply