Rhodos

0

Rhodos är en av Greklands största öar och är beläget i den sydöstra delen av den grekiska övärlden. Varje år lockar Rhodos tusentals turister som vill vara garanterade sol under sommarmånaderna. På Rhodos är det nämligen regnfritt under juni – augusti, med temperaturer på omkring 30 grader, och i vissa fall ännu varmare. Öns långa kustremsa på 220 kilometer erbjuder många vackra stränder, pittoreska hamnar men även bergiga partier och inspirerande vandringsleder.

Rhodos har en gedigen historia och ön har många historiska lämningar. Inne i Rhodos stad går det att uppleva både det myllrande turistparadiset men även få ta del av de historiska områden som idag finns på UNESCO’s världsarvslista. Ön har ett rikt utbud av hotell och rekreationsanläggningar och det finns kost och logi i alla tänkbara prisklasser. Budgetboende med självhushåll finns i varenda turiststad på ön liksom dyrare alternativ med högklassig service och förnämliga restauranger. Hotellområdena och stränderna inbjuder till lata härliga dagar i solen men för de som vill upptäcka vad ön har att erbjuda finns det mycket att välja mellan. Anslut dig till någon av de guidade turer som avgår till fjärilsdalen, till bergsbyn Siánna eller till Kamiros där besökare kan beskåda delar av byggnader som uppfördes under medeltiden.

Rhodos sydligaste spets är en drömplats för vindsurfare. Här sker ett geografiskt möte mellan Medelhavet och den Egeiska kustremsan. Vattnet här är kristallklart och inbjuder förutom till surfing även till bad och snorkling. Det går att uppleva Rhodos fantastiska kustremsa genom att hoppa på någon av alla de båtar som dagligen avgår från många hamnar på ön.

För den shoppingsugne finns det ett rikt utbud av inhemska varor att botanisera bland. Lokalproducerad keramik, handvävda mattor och kläder i ljuvlig kashmir är några av de saker som är specifika för Rhodos. Många matprodukter är förpackade så att de tål flygtransport och då kan det vara trevligt att köpa med sig kalamatioliver, örter, olivolja och grekiska sötsaker.

Rhodos har mycket att bjuda sina turister under dagtid men minst lika mycket under kvällen och nattetid. Restaurangerna har generösa öppettider och på nattklubbarna kan man dansa till långt in på småtimmarna. För den som föredrar en lugn kväll rekommenderas en promenad till någon av alla de upplysta marinor som finns längst kustremsan och vanligtvis inom gångavstånd från många av hotellen.

Rhodos är semesterön i Grekland som passar alla åldrar oavsett vad du vill ha ut av din semester. Vila, bad, god mat, äventyr, surfing, nöje eller helt enkelt en mix av alltsammans. Du kan vara säker på att Rhodos levererar!

Share.

Leave A Reply