Tessaloniki

0

Greklands näst största stad heter Tessaloniki och är ett fantastiskt resmål som bjuder på många intressanta plaster. Staden har mycket äldre bebyggelser och kvarlämningar som gör att historiens vingslag känns minst sagt påtagliga. Sankt Dimitrioskyrkan, Galerius Triumfbåge och Rotundan är några av de sevärdheter som man kan ha som riktmärke under sin sightseeingtur i staden.

Vid stadens kustremsa ligger många härliga stränder som inbjuder till härliga lata dagar vilket passar perfekt för alla som känner för att svalka sig i havet. Fördelen med Tessaloniki är att du får både sol och bad samt storstadspuls på samma semester.

Det går inte att komma ifrån att Tessaloniki är en relativt stor stad och här är shoppingutbudet verkligen enormt. Det finns många shoppingområden och för att nämna några kan du spana efter Tsimiski, Venizelou och Agiou Dimitriou. Staden har även många marknader och Tsimiski kan rekommenderas när du vill fynda textila varor och smycken.

Ät gott och bo bra i Tessaloniki. Det råder ingen brist på varken hotell eller matutbud. Här hittar du allt från lyxiga hotell med generösa pooler och rekreationsavdelningar till mindre lyxiga hotell men med perfekt standard och komfort. Restaurangutbudet är minst sagt stort och det går att slå sig ner på lyxiga krogar eller leta upp trevliga tavernor på någon av de mysiga gatorna inne i Tessaloniki. Som besökare ges du möjlighet att prova på någon av alla de läckra grekiska rätter som restaurangerna erbjuder eller varva med smakbitar från någon a la carte-meny. Lokalproducerat vin är oftast ett perfekt val såsom husets vin till maten eller någon av alla de svala alkoholfria drycker som finns att välja bland. Grekland är väldigt känt för sina söta bakverk och när du bara vill ha en fika så kan du slå dig ner på något av stadens alla caféer och njuta av folklivet och en god kaka. En traditionell seker pare fyller sötbehovet med råge.

Precis som många andra stora städer finns det någonting att göra under precis dygnets alla timmar. Nattklubbar och barer har öppet till långt in på småtimmarna och ett av de mest kända områdena för ett pulserande nattliv är Ladadika. Här möts alla generationer som vill roa sig på dansgolvet.

Den mest solsäkra perioden att resa till Tessaloniki är mellan maj och september. Även oktober kan skryta med många soltimmar och med temperatur strax över 20 grader, men sommarmånaderna är absolut säkrast om man vill ha varmt väder.

Njut av bad och shopping i Greklands näst största stad!

Share.

Leave A Reply