Tyskland

Kulturellt är Tyskland en av de mest inflytelserika europeiska nationerna, och ekonomiskt en av världens viktigaste krafter. Känd över hela världen för sin finmekanik och sina högteknologiska produkter, är Tyskland beundrad av besökare för såväl sin gammaldags charm som sin “Gemütlichkeit” (mysighet).

Fortfarande missförstått av många, står Tyskland som ett av de mest enagerande länderna på europeiska kontinenten. Den som förväntar sig en homogen nation i enlighet med stela Tyska stereotyper kommer bli överaskad över landets många historiska regioner och lokala mångfald.

Det är landets urbana höjdpunkter som tenderar att fånga uppmärksamheten först. Berlin är själva definitionen av en dynamisk stad och får starkt support av Köln, München och Hamburg – för att nämna tre av många. Inte bara är de rika på historiska byggnader och ett rikt och kreativt nattliv, de ger också starka bevis för motsatsen till en allmän uppfattning att Tyskland inte kan gastronomi. Idag kan du både äta och dricka gott i Tyskland.

Landet har ett utmärkt läge i hjärtat av kontinenten, både bokstavligt och bildligt. Det är hem till den största ekonomin i Europa, har fler invånare än någonstans i EU och delar gränser med inte mindre än nio andra nationer. Det är kanske lite överraskande, då, att dagens Tyskland är långt mer varierat, långt mer kosmopolitiskt – och i många fall betydligt mer liberalt – än vad dess rykte skulle föreslå. Du finner i Tyskland en destination som mycket väl förstår hur man blandar tradition och konvention med modernism och självförtroende.