Berlin

0

Berlin är huvudstad i Tyskland och den största staden med en befolkning på 4,5 miljoner. Berlin är känd för sina historiska associationer, internationalism, tolerans och öppenhet, livligt nattliv, många kaféer, klubbar och barer, gatukonst, museer och mängder av platser av historiskt intresse. Trots sin historiska prägel har Berlin en varierad arkitektur, mycket på grund av den kraftiga återuppbyggnaden efter andra världskriget och sammanslagningen av öst och väst efter berlinmurens fall. Berlin är därför en spännande resa från Alexanderplatz medeltida byggnader till de ultramoderna glasbyggnaderna vid Potsdamer Platz.

Klubblivet i Berlin är en av de största och mest progressiva i Europa. Electro och techno är mest populära i Berlin med massor av duktiga DJs som ofta uppträder live. I Berlins klubbliv finns det något för alla, från mainstreammusik, alternativrock, 50- och 60-tals klubbar till några riktigt bra jazzklubbar. Bästa dagar för klubbbesök är torsdag, fredag ​​och speciellt lördag, men vissa klubbar har öppet alla dagar i veckan. Festen på klubbarna börjar runt midnatt och toppar runt 2-3. För en turist kan det ibland vara svårt att hitta rätt bland alla hundratals klubbar som ofta ligger lite utanför centrum och de typiska turiststråken. De flesta dörrvakter i  Berlin kommer hålla större turistgrupper utanför, speciellt grupper av endast män. Något att tänka på för den som är ute och reser med grabbgänget. Detta gäller självklart inte för någon av alla gaybarer där förhållandet är det motsatta.

Berlin har ett brett utbud av museer, de flesta med entréavgift för alla över 18 år. Det finns bra museumpass att köpa för den som vill besöka alla normala utställningar bland de statliga och offentliga museerna. De flesta museer är stängda på måndagar vilket är bra att tänka på för den som är på weekendresa. Med sitt stora utbud av konstgallerier är Berlin en underbar stad för den konstintresserade semesterresenären. Auguststraße, Linienstraße , Torstraße och Brunnenstraße är bra gator att utgå ifrån då de ligger mer än 10-talet gallerier och konstinrättningar på allihopa.

En semester i Berlin innehåller ofta ett besök på legendariska och historiska Berlin Zoo som är en oas i staden och mycket populär bland familjer och skolor. Berlin Zoo har det största utbudet av arter i världen och ligger i hjärtat av staden West. Berlin Zoo innehåller också Berlin Aquarium, det största akvariet i Tyskland. Här upplever man en fantastisk variation av fisk,  krokodiler mm. En av de bästa platserna på en regnig dag med barnen.

Berlin är en perfekt stad för hotellsemester och här hittar du hotell och pensionat överallt till attraktiva priser. Berlin har ett av de mest moderna hotellutbuden i Europa, tack vare en byggbom som startade efter slutet på det kalla kriget. Bommen har lett till en betydande överetablering av hotell vilket resulterat i förhållandevis låga priser även bland de bästa 5 stjärniga hotellen.

Share.

Leave A Reply