Boston

0

Boston är huvudstad i delstaten Massachusetts i USA och är den största staden i New England. Boston är en av de äldsta städerna i USA, grundad 1630 på halvön i Massachusetts Bay och besöks årligen av över 12 miljoner personer. Staden är en av de mest betydelsefulla kulturella städerna i USA och på grund av sin gamla ålder mycket kompakt. Kombinerat med sina många restauranger och rika publiv är Boston en perfekt stad att utforska till fots. Boston har också ett rykte som ”the walking city” och det var i Boston som USAs första historiska guidade tur till fots skapades, The Freedom Trail.

Den guidade turen tar besökaren till 16 olika historiska platser och tar ca tre timmar och täcker över två och halvt sekel av USAs viktigaste historia. Freedom Trail kan lätt kännas igenom genom sina röda gatustenar och målade linjer som knyteter samman de historiska sevärdigheterna. Freedom Trail startar med Boston Common och avslutas med en häpnadsväckande utsikt från Bunker Hill Monument.

Många av de stora händelserna under den amerikanska revolutionen ägde rum i Boston, som var en stor hamnstad och centrum för tillverkningsindustri. I dag är staden ett centrum för högre utbildning och sjukvård. Dess ekonomi baseras på forskning, finanssektor, teknik och turism.

Många förknippar Boston med utbildning genom som koppling till några av världens mest berömda universitet, Harvard och MIT (Massachusetts Institute of Technology) i Cambridge. Vid Commonwealth Avenue vid Boston University Bridge är enda platsen i världen där en båt kan segla under ett tåg som passerar under en bil som kör under ett flygplan.

Share.

Leave A Reply