Chicago

0

Chicago eller ”The Windy City” som staden också kallas är vackert belägen vid Lake Michigan i Illinois. Chicago är känd för sitt rika kulturutbud och anrika jazz- och bluesklubbar. Med många nya direktflyg från både Göteborg och Stockholm är Chicago den perfekta weekendresan. I Chicago hittar du alltid bra restauranger, varierad shopping, vacker omgivning, ett rikt nattliv och ett fantastiskt hotellutbud.

Genom sin position vid Lake Michigan kan man uppleva Chicago både från marken och via vattnet, en upplevelse som starkt rekommenderas. Chicago kan också, som i många amerikanska städer, upplevas från luften. En helikopterresa över staden ger ett fantastiskt perspektiv över USAs tredje största stad.

Sears tower var länge världens högsta byggnad och ger ett underbart fågelperspektiv över Chicago. Centrum varvas av de klassiska skyskraporna, stora grönområden och parker med pittoreska småbåtshamnar.

Chicago är känd för sin mångkulturella befolkning och det finns flera utpräglat etniska stadselar som tysk, italiens, grekisk, kinesisk, mexikans, polsk, finsk, svensk etc. Det gör Chicago till en bra utgångspunkt för den som vill besöka den sk. svenskbygden och svenskättade städer.

Från Sverige flyger man bäst med SAS eller Norwegian till Chicago och Ohare flygplats som är en av världens mest trafikerade flygplatser. Chicago är därför det perfekta resmålet för den som vill hoppa vidare till någon av USAs andra spännande städer som; Washington DC, Los Angeles, New York, San Franscisco, Dallas, Boston, Orlando, Miami Beach eller Las Vegas.

Share.

Leave A Reply