Los Angeles

0

Los Angeles, L.A. kallas även City of Angels, är den största staden i delstaten Kalifornien och den näst största i USA med en fascinerande historia och ett rikt kulturelt arv. Los Angeles är mest känd som världens centrum för musik och film, men har otroligt mycket mer att erbjuda. Här hittar man rymdfärgan Endeavour, Walt Disney Concert Hall, Getty Center, La Brea Tar Pits, Griffith Observatory, Hollywood Boulevard med sina stjärnor i gatan, några av världens mest kända restauranger, enastående ständer och ett rikt utbud av sportaktiviteter och mycket mer. Staden är känd för sitt behagliga klimat, stora motorvägar, kändistätheten, shopping och de vackra stränderna som återfinns runt den 120km långa kustlinjen. En semester i Los Angeles saknar inget och lämnar ofta en mersmak efter sig.

Staden är uppdelat i flera regioner och några av de mest kända är Beverly Hills, Hollywood, Pasadena, Santa Monica, The Valley, West Hollywood och Westside.

Ett av de bästa sätten att uppleva Los Angeles är att följa det otroligt rika utbudet av attraktioner och världberömda sevärdigheter. Staden kan stoltsera med fler museum och teatrar än någon annan amerikans stad och ett besök på Walt Disney Concert Hall och LA Philharmonic är nästan ett måste. Månatliga konstvandringar återfinns runt om i stadens centrum och i populära Venice Beach. Det görs mer än 1.500 årliga produktioner på stadens teatrar vilket även det är mer än någon annan stad i USA. Här kan man se allt från klassiska baletter och föreställningar till små avant-garde uppsättningar. Hollywoods klassiska landmärke Pantages Teatre erbjuder alltid uppsättningar från de mest framgångsrika föreställningarna på Broadway som Peter Pan, West Side Story mfl.
Los Angeles, likt New York, är en stad där man känner igen sig även som en förstagångsbesökare med mysig känsla av igenkänning. Anledningen är självklart de tusentals filmer och TV serier där klassisk landmärken som LA City Hall, Union Station, Millennium Biltmore Hotel och Bradbury Building, Hollywood Roosevelt Hotel och Yamashiro har haft fler huvudroller än många filmstjärnor. För en film och TV intresserade är just Los Angeles ett paradis med sina legendariska filmstudios som Universal Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures och Warner Brothers.

En semester i staden sliter lätt på fötterna och kräver ett tillskott av energi. Som tur är erbjuder staden en av de mest dynamiska kulinariska möjligheterna i hela USA. Här kan man dinera i allt från inspirerande street food från någon av de otaliga sk. Food trucks till världsberömda 3-stjärniga restauranger fyllda av än mer berömda stjärnor och filantroper. För gormanden med den stora plånboken hittar man här magiska restauranger från några av världens mest kända kockar som Wolfgang Puck, Nobu Matsuhisa, Thomas Keller, Michael Voltaggio, Ricardo Zarate och många fler.

Med stor täthet av världberömda filmstjärnor, sportstjärnor, musik- och teater profiler erbjuder naturligtvis staden det senaste inom mode och shopping. Med en stark krona, svag dollar och den hårda konkurrensen kan man göra förvånansvärt bra fynd. På La Brea avenyn duggar vintage butiker och boutiquer tätt och varför inte flanera längs med Rodeo drive för den ultimata lyxshoppingen. Andra populära shoppinggator är Robertson och Ventura Boulevard.

Share.

Leave A Reply