New York

0

New York eller City of New York som staden officiellt heter ligger vid Hudsonflodens mynning i deltaten New York och är USA:s mest folkrika stad. New York är känt under smeknamnet The Big Apple och kallas ofta staden som aldrig sover. New York är ett mycket populärt resmål med fantastiskt mycket att uppleva.

Några populära upplevelser och landmärken är Frihetsgudinnan på Liberty Island, strax brevid Ellis Island. Shoppingen på 5th Avenue är i världsklass. För den sportintreserade är ett besök på Maddinson Madison Square Garden att rekommendera.

Stadskärnan är fördelat över fem stadsdelar (boroughs) där varje namn är lika välkänt som välbesökt – Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens och Staten Island.

Som en världsstad med ett starkt globalt inflytande inom ekonomi, media, politik, utbildning, underhållning och mode saknas inget att göra på semestern. Det är världens ledande finansiella centrum och huserar även FN:s högkvarter i stadsdelen Manhattan och några av världens mest berömda hotell. New York är USAs mest folkrika stad.

Share.

Leave A Reply